Bijeenkomst 3: Risicocommunicatie

Een niet onderzochte les is het niet waard gegeven te worden.

Bijeenkomst 3: Risicocommunicatie

Daniëlle Timmermans
Als hoogleraar Risicocommunicatie en Volksgezondheid geeft Prof. Dr. Timmermans leiding aan de RISC Amsterdam onderzoeksgroep. Sinds 2013 is ze Chief Science Officer Risicocommunicatie bij het RIVM. Naast het opzetten en aansturen van onderzoek op het gebied van risicocommunicatie voor gezondheid en veiligheid, is haar taak bij het RIVM om bij te dragen aan het optimaliseren van de praktijk van risicocommunicatie.
Als psycholoog richt ze haar onderzoek op hoe mensen risico’s voor hun gezondheid en veiligheid beleven, hoe mensen informatie over risico’s begrijpen en gebruiken voor hun keuzes omtrent deze risico’s. Het onderzoek wordt gedaan vanuit maatschappelijke en praktische problemen en op basis van sociaal wetenschappelijke theorieën. Op deze wijze kan haar onderzoek bijdragen aan theorieën over risicoperceptie en risicocommunicatie en ook aan de oplossing van maatschappelijke problemen.

Opdracht: Lees bladzijde 4 t/m 6 uit SKEPTER: “Over risico’s en risicocommunicatie” van Prof. Dr. Timmermans. Bereid twee vragen voor die je tijdens de bijeenkomst aan mevrouw Timmermans kunt/wilt stellen.

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [1.33 MB]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =